”Det är bra fart för att få upp vår fysiska status”

28 jan 2020

AFC Eskilstunas försäsong fortgår. På söndag väntar den första matchen för säsongen, när Akropolis IF gästar Tunavallen. Försvaren Adnan Kojic är tillfreds med kvalitén på försäsongen så här långt.
– Vi har haft en bra försäsong här med nya tränarna. Både Ivan och Özcan. Vi kör på på ganska tufft med tre dubbelpass i veckan. Sen de två enkelpass kör vi på ganska hårt. Det är bra fart för att få upp vår fysiska status, säger Adnan Kojic.

Försäsongen är en viktig inledning på den säsongen, som startar i April och håller på i dryga sex månader. Något som Kojic lyfter fram.
– Det är viktigt såklart! Man lägger den fysiska grunden i början, så man ska orka hela säsongen utan skador och så, säger Adnan som lyfter fram vad han jobbar med.

– Det är samma som varje säsong. Man försöker utveckla alla sina delar, men just nu är de det fysiska man tänker på.

Kojic och ett antal spelare, var ju som bekant med i den trupp som spelade i Allsvenskan under den föregående året. Något som innebär att flera har allsvensk rutin när det väntar en ny säsong i Superettan.
– Ja, så är det för alla spelare. För varje år som går så blir man mer och mer erfaren. Man tar med sig nya erfarenheter från tidigare säsong. Det ska vi ta oss med nu, det är flera som spelade Allsvenskan förra året och vi kan ta med oss det. Och förhoppningsvis få en bra start i år.

Kommer vi få se ett mer offensivare AFC Eskilstuna i år?
– Ja, det känns som att vi vill äga mer boll. Men samtidigt vill vi återerövra den så fort som möjligt.