Götesson inför årets första träningsmatch

01 feb 2020

Årets första träningsmatch väntar för AFC Eskilstuna under söndagen när nykomlingen i Superettan, Akropolis IF, gästar Eskilstuna och Tunavallen. AFC Eskilstuna-anfallaren Viktor Götesson ser fram emot det som komma skall under morgondagen.

– Det känns bra. Vi har gått igenom både anfall och försvarsspel hur vi ska tackla det i morgon. Även fasta. Det känns som vi är taggade inför matchen, säger Viktor Götesson och fortsätter.

– Det är alltid mycket nytt så här inpå försäsongen, att man ska bygga ett lag på det sättet. Men första veckorna har vi tränat hårt och nu har vi gått över på lite mer taktiska grejer.

För din egna del, det är rätt del hårda träningspass. Kommer det vara en seg kropp i morgon kväll?
– Ja, lite grann! Man härdas. Det andra laget är också på försäsongen. Båda lagen kommer ge allt oavsett om man är trött eller inte. Känner mig hyfsat pigg och känner att det ska bli kul att spela match och inte bara träna. Så det ska bli spännande.

Götesson lyfter fram hur viktigt det är att försvarsspelet inte minst sitter från start, men att man även har saker att arbeta på i offensiven under matchen gång.
– Det är väl att vi sätter vårt försvarsspel från start. Både från anfallare ner till backlinje och kunna blomma ut i anfallsspelet och skapa mycket målchanser, så det blir en rolig fotbollsmatch.

Vad vill du se i morgon mot Akropolis?
– Det är att vi hittar bollar in mellan deras lagdelar och vi lyckas komma bakom deras backlinje, det är där de flesta målchanserna skapas. Det är det vi ska göra bra i morgon helt enkelt, säger Viktor och fortsätter kring motståndet.

– Det har ju ny tränare och inte spelat någon träningsmatch än. Vi vet inte så mycket om de. De gick upp i Superettan och ska kunna ge oss ett bra motstånd i morgon.

Matchen mot Akropolis startar i morgon (söndag) 14.00. Se matchtruppen här.