Seger i årets första match

02 feb 2020

Den första matchen för säsongen väntade på söndagseftermiddagen för AFC Eskilstuna när man tog sig an seriekollegan Akropolis IF. 219 åskådare var på plats på Tunavallen och beskådade en match som slutade 4-1 (2-1).

Hemmagänget AFC Eskilstuna, i sina sedvanliga orangea tröjor hade mycket boll inledningsvis och gjorde en del bra. Samtidigt var det ett gästande Stockholmsgäng, som hade fina omställningar och tog ledningen efter nio minuters spel genom Kristijan Cosic. På en situation, som dock var en tämligen klar offside.

Vidare så var det ett AFC Eskilstuna som lyckades arbeta sig in i matchen direkt. Fem minuter senare, gjorde Wilhelm Loeper ett elegant frisparksmål och det var 1-1 i matchen. Minuten senare, blev det 2-1 till AFC Eskilstuna efter att Aliyu Yakubu snappat upp en boll och kunde lägga in den i matchen.

Vidare var det en matchbild, med två lag som försökte ställa om snabbt men annars var det likt en försäsongsmatch, som den brukar se ut. I halvtid var det dock en hemmaledning med två mål emot ett.

I den andra halvleken var det ett AFC Eskilstuna som alltjämt förde matchen och hade mycket boll. Pontus Rödin såg till att utöka ledningen på en hörna, till 3-1. Därefter gjorde Mikita Patsko 4-1 efter en fin spelomställning i den andra halvleken. 4-1 blev även slutresultatet i årets första träningsmatch.

Mål
0-1 (9) Kristijan Cosic, 1-1 (14) Wilhelm Loeper, 2-1 (15) Aliyu Yakubu, 3-1 (62) Pontus Rödin, 4-1 (75) Mikita Patsko.

Startelvan
Ante Mrmic – Kouya Maeba, Pontus Rödin, Jesper Björkman (K), Habib Sylla – Aliyu Yakuba, Yuri Lavets, Ismet Lushaku, Wilhelm Loeper – Antonio Duric – Viktor Götesson.

Avbytare
Adnan Kojic, Mamadou Kouyate (inbytt i andra halvlek), Jacob Lackell (inbytt i andra halvlek), Daniel Miljanovic (inbytt i andra halvlek), Tarik Resic (inbytt i andra halvlek), Gabriel Somi, Wille Jakobsson, Samuel Nnamani & Mikita Patsko (inbytt i andra halvlek).