Omar Jemal tillbaka i AFC Eskilstuna

03 feb 2020

Omar Jemal lämnade AFC Eskilstuna under 2018 för Hellas Verona på ett lån först. Något som senare blev en permanent övergång. Idag är vi glada att kunna meddela att Jemal nu är tillbaka i AFC Eskilstuna igen.

Omar Jemal, som fått många goda vitsord i Italien är nu en AFC Eskilstuna spelare igen. Den 18-årige forwarden, har signerat ett treårskontrakt med föreningen och är således tillbaka i AFC-färgerna efter vitsorden i Italien. Där han bland annat under en ungdomsturnering blivit utsedd till turneringens bästa spelare av Milans akademichef.

Omar har tillhört föreningens juniorlag tidigare och spelade 2017 för klubbens U19-lag. Där blev det 11 matcher och 4 mål för den dåvarande 16-åringen, som senare flyttade till Italien.

Jemal har efter det spelat flertalet matcher med Hellas Veronas juniorlag, men är nu redo för att representera AFC Eskilstuna i Superettan den nästkommande säsongen.
–  Det känns bra. Jag har varit tillbaka i Italien ett tag. Det känns skönt att vara tillbaka. Speciellt nu när man kommer att spela A-lagsfotboll.

Omar med sina höga ambitioner, sticker inte under stolen med att han vill utvecklas mer och ta för sig på planen. Han är glad över att få vara hemma med familjen igen och spela seniorfotboll och han vet vad han vill bidra med.
–  Jag vill vara en farlig spelare med bollen som alltid anfaller. Förhoppningsvis kommer jag bidra med många mål och assister, avslutar Jemal med ett leende.

Snabbfakta
Namn: Omar Yassin Adam Jemal
Född: 20 oktober 2001
Position: Forward
Kontraktslängd: 3 år
Senaste klubb: Hellas Verona

Lagbygget 2020:
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lovets samt Omar Jemal.