Lesly De Sa klar för AFC Eskilstuna

05 feb 2020

AFC Eskilstuna kan idag med glädje meddela att man har gjort klart med ett meriterat nyförvärv. 26-årige anfallaren Lesly De Sa har under tolv år tillhört Ajax och har spelat många matcher på en väldigt hög nivå. Nu väntar AFC Eskilstuna härnäst.

Lesly De Sa, född i Nederländerna den 2 april 1993 är en offensiv pjäs med rutin. 12 säsonger har det blivit i Ajax, varav 60 matcher i Eredivise. Med över 2200 minuter i Eredivise är det en spelare som ansluter till Eskilstuna med rutin från den stora scenen. De Sa har även spelat matcher i Champions League (3 stycken), Europa League (3 stycken) och representerat Nederländernas ungdomslag från U15 till U21.

De Sa har varit borta en tid på grund av en skada, men tillhörde senast Slovan Bratislava i Fortuna Liga under säsongen 2017/18. Lesly De Sa är således på väg tillbaka till spel och kommer att ansluta till laget framöver.

Özcan Melkemichel, om nyförvärvet Lesly De Sa.
–  Han har meriter från högstaligan och framför allt Ajax. Han är uppvuxen i Ajax ungdomsakademi och varit med hela resan upp i a-laget. Han har spelat Europa League och Champions League-matcher. Han har haft skadeproblem, men han är frisk nu och vill satsa mot toppen i Europa och komma tillbaks till där han var. Vi satt och pratade och han köpte den planen vi lade upp för honom. Jag hoppas vi får ut kapaciteten som finns hos honom. Får vi ut 70% av honom har vi en fantastisk fotbollsspelare.

–  Hans egenskaper passar in i mitt sätt att se på fotboll. Han är en teknisk snabb ytterforward, som har ett bra skott och även kan spela fram.

Kontraktet gäller i tre säsonger.

Snabbfakta
Lesly De Sa
Född: 2 april 1993
Tidigare klubbar: Ajax, Willhelm II, Go Ahead Eagles, Slovan Bratislava & FC Oss.
Från: Mijdrecht, Nederländerna
Kontraktslängd: 3 år

Lagbygget för 2020:
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lovets, Omar Jemal samt Lesly De Sa.