Förlust mot VSK

07 feb 2020

Under fredagseftermiddagen väntade en ny träningsmatch för AFC Eskilstuna hemma på Tunavallen. Västerås SK stod för motståndet och det var en batalj som slutade 1-3 (1-3) inför 210 åskådare.

Gästerna inledde matchen på bästa möjliga sätt och tog vara på individuella misstag i hemmalaget. Innan trettio minuter var avklarade kunde gästerna leda med 0-3 efter mål av Brian Span, Douglas Karlberg och Filip Tronet. Hemmalaget AFC Eskilstuna kunde senare lyfta upp sitt spel en aning mot ett minst sagt effektivt Västerås.

Innan halvtidsvilan, var det ett AFC Eskilstuna som kunde reducera till 1-3 på straffspark genom Wilhelm Loeper. En målskytt som senare utgick på grund av skada, efter en tuff duell i en offensiv omställning för AFC Eskilstunas vidkommande.

I den andra halvleken, var det två lag som gick runt på alltmer spelare och gjorde flertalet byten. Något som gjorde att spelet påverkades alltmer också. AFC Eskilstuna hade dock ett flertalet fina injektioner och Omar Jemal, tog för sig när han kom in på planen.

Så mycket mer än så, än ett mål som blev avblåst för offside för gästerna bjöd inte matchen på och det var ett Västerås SK som stod segrande med 1-3.

Mål:
0-1 Filip Tronét, 0-2 Brian Span, 0-3 Douglas Karlberg, 1-3 Wilhelm Loeper

AFC Eskilstuna (4-4-2)
24. Ante Mrmic – 3. Kristjan Arh Cesen, 21. Pontus Rödin, 25. Jesper Björkman (K) (ut minut 64), 5. Habib Sylla (ut minut 68) – 10. Ferid Ali, 9. Ismet Lushaku, 15. Yuri Lavets, 13. Wilhelm Loeper (ut minut 40) – 7. Viktor Götesson (ut minut 69), 16. Samuel Nnamani (ut minut 66).

Avbytare
30. Wille Jakobsson, 2. Adnan Kojic (in minut 64), 4. Kouya Maeba,6. Mikita Patsko, 8. Tarik Resic, 11. Daniel Miljanovic, 12. Aliyu Yakubu (in minut 40, ut 58), 14. Jafary Kibaya (in minut 69), 17. Omar Jemal (in minut 58) & 18. Boris Kudimbana (in minut 66)