”Vi tar med oss att vi skapade mycket framåt”

07 feb 2020

En ny match väntar för AFC Eskilstuna under fredagseftermiddagen när Västerås SK kommer till Tunavallen. Matchen startar 14.00 och spelaren Wilhelm Loeper ser fram emot det som komma skall.

Det är årets andra träningsmatch för AFC Eskilstuna och senast blev det en seger med 4-1 mot Akropolis. En match där Wilhelm Loeper stod för ett elegant frisparksmål.
– Vi tar med oss att vi skapade mycket framåt och att vi gjorde fyra mål. Även att vi stundtals lyckades sätta presspelet, säger Wilhelm och fortsätter kring sitt mål.

– Det är alltid kul att göra mål. Speciellt frisparksmål.

Efter segern mot Akropolis har det varit en ny träningsvecka som man fokuserat på mer detaljer i spelet.
– Denna vecka har vi fortsatt tränat på första pressen. Vi kommer ställas mot ett lag som förmodligen spelar med en annan formation än vad Akropolis gjorde. Därför ska det bli kul och se hur vi kommer att kunna hanterar det. Vi möter även ett Västerås som förmodligen kommer bjuda upp till en jämnare kamp än motståndet förra helgen. Men i slutändan handlar allt om att vi gör en bra prestation och att vi kan träna på de saker vi har gått igenom under veckan, säger Loeper och fortsätter.

– På lördag reser vi till Turkiet för tio dagars träningsläger vilket ska bli fantastiskt skönt. Bara fokusera på att träna, äta och ta hand om sig själv. Kommer även bli kul att bygga en gruppkänsla som kommer bli viktig att ta med sig in i säsongen.

Matchen startar 14.00 på Tunavallen.