”Viktigt att vi sätter små detaljer”

07 feb 2020

Ny match i den Svenska Futsalligan väntar under morgondagen mot Strängnäs FC på bortaplan. Ett härligt rivalmöte väntar således, efter landslagsuppehållet som har varit under en tid.

När lagen möttes senast i Eskilstuna, blev det 5-5 efter en rafflande drabbning. Under det uppehåll som har varit nu, berättar tränaren Osam Abassi att man bland annat haft tid för återhämtning.
– Vi har tagit ledigt en vecka från träning. Kändes som att laget behövde en liten paus från futsalen. Varit mycket negativt senaste perioden. Denna vecka drog vi igång igen och det känns bra, säger Osam som fortsätter kring morgondagens drabbning.

– Det blir nog en bra match! Skönt att få dra igång igen efter uppehållet!

Hur viktigt är det att studsa tillbaka igen, efter uppehållet?
– Självklart är det viktigt att vinna, men viktigast är nog ändå att vi till att börja med säkrar slutspelsplatsen och sätter vårt spel inför ett eventuellt slutspel!

Stämningen är bra i laget, menar Osam och han ser fram emot morgondagen och slutet av grundserien i den Svenska Futsalligan.
– Stämningen är bra! Det har varit en lång säsong så självklart har vi några spelare som dras med småskador! Annars är stämningen på topp, säger Osam och fortsätter.

– Avslutningen är självklart viktig, dels för att säkra slutspelsplatsen men också för att vi ska kunna sätta vårt spel under hela matcher! Vi behöver bli lite smartare i vissa skeden i matcherna. Viktigt att vi sätter små detaljer! Självförtroendet tror jag finns där i ett slutspel ändå.

Matchen startar klockan 15.00 i morgon i Strängnäs och matchen kan beskådas i appen SFL Live.