Karim Rossi klar för AFC Eskilstuna

13 feb 2020

AFC Eskilstuna värvar forwarden Karim Rossi, som kommer senast från spel i FC Chiasso. Ett lag som spelar i andraligan i Schweiz. Den 25-årige forwarden, har bland annat tillbringat tid i England hos Stoke och Hulls ungdomslag men nu väntar alltså AFC Eskilstuna.

Karim Rossi, född 1 maj 1994 i Zürich, Schweiz. Har dubbla medborgarskap, då han även är Morrocan. Under den senaste tiden har han spelat i Challenge League. Rossi har gjort nio matcher från start, varav sex inhopp för FC Chiasso och har stått för två mål samt två assist.

1 juli 2011 lämnade en 17-årig Karim Rossi GG Zürich U18 för Stoke. Därefter blev det 3 år i Stoke, för att flytta till Hull och deras U23. Efter den resan har det blivit en rad olika destinationer i form av bland annat utlåningar. Rossi har tillhört under den senare tiden Zulte Waregem, Spezia Calcio, FC Lugano, FC Schaffhausen, SZ Cambuur, Telstar samt FC Chiasso. Nu är alltså AFC Eskilstuna nästa destination för Rossis karriär. Parterna är överens om ett kontrakt som sträcker sig denna säsongen.

Karim Rossi kommer att ansluta till träningslägret i Turkiet och är således en AFC Eskilstuna-spelare från och med dagens datum.

– Bra target. Bra teknik, alltså funktionell teknik. Han är ganska storväxt och en ganska skolad forward. Spelat i högstaligan i Holland och uppvuxen i Schweiz. Han är duktig i box, kring box och en duktig avslutare. Det ska bli kul att se han mer. Jag tror han kommer passa in bra i vårt sätt att spela. Han kommer att tillföra oss andra egenskaper än det vi har just nu i anfallsspelet, säger Özcan Melkemichel, tränare i AFC Eskilstuna.

Snabbfakta
Karim Rossi
Född: 1 maj 1994, Zürich, Schweiz
Position: Forward
Kontraktslängd: Säsongen 2020

Lagbygget
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lavets, Omar Jemal, Lesly De Sa, Daniel Miljanovic samt Karim Rossi.