Jesper Manns klar för AFC Eskilstuna

14 feb 2020

AFC Eskilstuna har gjort klart med högerbacken Jesper Manns, 24, som kommer senast från spel under den föregående säsongen i allsvenska Kalmar FF och IF Elfsborg. Det betyder alltså att Jesper Manns, som är född och uppvuxen i Eskilstuna vänder hem till sin hemstad.

Jesper Manns, född den 5 augusti 1995, började sin fotbollskarriär i Triangelns IK. Därefter gick resan vidare till Eskilstuna City för spel i bland annat Division 1 säsongen 2012. Den dåvarande 18-åringen tog Division 1 med storm och fick då testa sina vingar vidare. För då blev det nämligen ett par säsonger i Småland med Jönköping Södra. Efter en insats med bravur i Jönköping Södra, så blev nästa anhalt Elfsborg för Manns där han signerade ett femårskontrakt.

I Boråsklubben IF Elfsborg spelade Jesper Manns totalt 55 allsvenska matcher under sina 4,5 säsonger i Västergötland, och avslutade den föregående säsongen i småländska Kalmar FF. Under den föregående säsongen i Allsvenskan, blev det totalt elva matcher för Jesper varav nio var från start.

Jesper Manns i KFF-tröjan i duell med Kadir Hodzic.

Nu väntar alltså nya äventyr för Eskilstunasonen Jesper Manns, som har signerat ett kontrakt med AFC Eskilstuna som gäller över de två kommande säsongerna. Nyförvärvet tillika högerbacken, flög till Antalya, Turkiet, under gårdagen och anslöt till till lägret under gårdagskvällen. Således har han redan gjort sitt första träningspass i sin nya klubb med sina nya lagkamrater under fredagsförmiddagen i Turkiet.

Nyförvärvet Manns ser fram emot sitt nya äventyr och vända hem till Eskilstuna.
–   Det känns bra så klart. Det är min hemstad. Jag har mycket minnen och många bra fotbollsminnen härifrån så det ska bli kul. Med tanke på mina säsonger i Allsvenskan, så känner jag väl att jag vet att det är hårt jobb som behövs läggas ned för att göra bra resultat och att det ska gå bra för laget. Man behöver alltid köra hundra procent på varje träning, man behöver ta hand om kroppen och allt för att det ska gå bra, säger Jesper och fortsätter.

–  Jag kände att det är ett bra val för med mig, med tanke på att jag varit lite skadad och haft problem med speltid de senaste säsongerna. Jag känner att AFC Eskilstuna är ett bra val för mig för att få upp min speltid igen. Förhoppningsvis ska jag kunna vara frisk hela tiden och ha roligt när jag spelar fotboll.

Snabbfakta
Jesper Manns
Född: 5 augusti 1995, Eskilstuna
Position: Högerback
Kontraktslängd: 2 år
Tidigare klubbar: Triangelns IK, Eskilstuna City, Jönköping Södra, IF Elfsborg och Kalmar FF.
Matcher i Allsvenskan: 66 (1 mål, 3 assist)
Matcher i Superettan: 32 (2 mål, 2 assist)
Matcher i landslaget: U21 (4), U19 (8) samt U17 (7).

Lagbygget
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lavets, Omar Jemal, Lesly De Sa, Daniel Miljanovic, Karim Rossi samt Jesper Manns.