Kryss mot Torslanda när Abassi visade vägen

15 feb 2020

AFC Eskilstuna hade många stunder problem med Torslanda IK:s presspel dagen till ära. I paus var det ledning för gästerna med 2-4, men det var ett AFC Eskilstuna som hämtade sig samman i den andra halvleken då matchen slutade till slut 5-5.

Gästerna började matchen på ett imponerande vis, när man tog ledningen med 0-3 efter en stund. AFC Eskilstuna provade på jokerspelet och kunde få till en reducering till 1-3, innan gästerna gjorde 1-4 i öppen kasse. För AFC Eskilstunas vidkommande, lyckades man studsa tillbaka med ett mål och var i underläge med 2-4. Det efter fantastiskt målvaktsspel av båda lagens målvakter.

I den andra halvleken, var det ett AFC Eskilstuna som träffade mer rätt och kom tillbaka i matchen. Visserligen gjorde Torslanda 2-5, tämligen omgående i den andra akten – men Eskilstunagänget kunde reducera och tillslut kvittera till 5-5. Det efter bland annat ett par konststycken av Ayoub Abassi.

Det innebär alltså att AFC Eskilstuna är klara för slutspel när tre matcher återstår av grundserien i den Svenska Futsalligan. Nästa hemmamatch är på söndag, då kommer Borås AIK på besök.