Gabriel Somi klar för AFC Eskilstuna

18 feb 2020

AFC Eskilstunas lagbygge för den nästkommande säsongen fortsätter. I dag är det klart att vänsterbacken, Gabriel Somi, med rutin från Allsvenskan och MLS ansluter till föreningen. 28-årige Somi kommer senast från att representerat New England Revolution i MLS.

Gabriel Somi, född den 24 augusti 1991 blir således AFC Eskilstunas nästa tillskott i föreningen. 28-årige Somi, som är född i Örebro började sin karriär i IFK Kumla innan han lämnade för ÖrebroSyrianska. Därefter har det blivit spel i Syrianska, Östersund samt senast – New England Revolution.

På Gabriel Somis cv, finns det 52 matcher i Allsvenskan, 53 i Superettan och 14 i MLS. Utöver det var Somi en del av Östersunds äventyr i Europa League. Där blev det 8 matcher i Europa League, varav kvalet till äventyret inkluderat.

Nästa anhalt för Gabriel Somi i karriären är AFC Eskilstuna.

Under sejouren i Allsvenskan, spelade Somi totalt nästan 3600 minuter och stod för 3 mål samt 6 assist som vänsterback. Utöver det gjorde Gabriel dessutom debut för Syriens landslag, den 20 mars 2019.

Försvararen har under en tid provtränat med AFC Eskilstuna, och anslöt senare ned till träningslägret i Turkiet. Nu är ett avtal signerat mellan AFC Eskilstuna och ytterbacken som sträcker sig över säsongen 2020.

Försvararen gjorde under gårdagen sin första match med AFC Eskilstuna när armeniska FC Pyunik stod för motståndet. Somi kommer även vara tillgänglig för spel i Svenska Cupen till söndagens bortamatch mot FK Karlskrona.

Snabbfakta
Gabriel Somi
Född: 24 augusti 1991, Örebro
Position: Vänsterback
Kontraktslängd: 1 år

Lagbygget
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lavets, Omar Jemal, Lesly De Sa, Daniel Miljanovic, Karim Rossi, Jesper Manns samt Gabriel Somi.