”Jag tycker vi är på rätt väg”

20 feb 2020

Karim Rossi är ett nyförvärv i AFC Eskilstuna som kommer senast från Schweiz. Han anslöt till laget under träningslägret i Turkiet och gjorde under torsdagen sitt första träningspass i Eskilstuna.
– Jag är väldigt glad att vara här. Lagkamraterna och tränarna, har välkomnat mig väl. Efter träningslägret i Turkiet, så landade vi igår. Så det är kul att vara här.

Efter en lång hemresa från Turkiet, hur är allt idag?
– Vi hade en rätt rolig resa hem, haha. Vi får försöka vila så mycket som möjligt. Vi hade en bra träning idag, och får förbereda oss så gott som möjligt inför söndagen för att vara redo för den matchen, berättar Karim som beskriver sitt första träningspass.

– Det var bra! Jag tycker laget har kvalitéer. Vi har en del skadade spelare. Det tar lite tid att få oss mer samspelta. Men jag tycker vi är på rätt väg och ser fram emot att starta säsongen.

I måndags spelade AFC Eskilstuna en träningsmatch mot armeniska FC Pyunik, en match där det finns saker att ta med sig som är positiva menar Karim.
– För mig var det en bra match. Jag tyckte vi spelade väldigt bra första halvlek. Som lag visade vi väldigt många bra saker. Det var en positiv första halvlek. Andra halvlek var lite sämre. Det brukar vara så under försäsongen. Vi var mycket trötta också efter tränat hårt under veckan, men överlag var det bra.

Vad är dina förhoppningar med säsongen 2020?
– Jag är en ambitiös kille. Jag vet att klubben var i Allsvenskan förra året. Målet måste vara att vara ett topplag och försöka komma tillbaka där vi var förra året. Jag ska göra mitt bästa, försöka göra mål och hjälpa laget så vi kan uppfylla våra mål, säger Karim som vidare beskriver sig själv som fotbollsspelare.

– Jag är en stark kille. Jag kommer bidra med styrka och energi. Jag är också en kille som arbetar hårt och jag kommer addera det till laget, så vi kan få ut det bästa av oss tillsammans den här säsongen.