Wille Jakobsson inför FK Karlskrona

22 feb 2020

I morgon väntar den första tävlingsmatchen för säsongen, när Svenska Cupen sparkar igång nere i Blekinge. Till motståndet väntar Division 1-laget FK Karlskrona på bortaplan.

För AFC Eskilstunas vidkommande, spelade man senast i måndags i Turkiet mot det tidigare Europa League-laget, FC Pyunik. En match som slutade 1-3 till armenierna men det fanns saker i spelet som gladde ledarstaben.

En målvakt som då stod 45 minuter, var Wille Jakobsson. Som tycker att laget stod för en godkänd insats trots förlusten och att lägret i sin helhet var bra.
– Det var mycket bra tycker jag. Mycket träningar och en bra match mot FC Pyunik, vi fick väl egentligen in bollen i den sista tredjedelen, säger Wille och berättar om sin insats.

– Jag upplevde som att det gick bra för mig. Jag gör en helt okej insats. Det är ett bra motstånd, det är ett lag med individuell kvalité som har mött Wolverhampton i Europa League.

Nu väntar FK Karlskrona härnäst på bortaplan, hur ser du på den uppgiften?
– Det gäller inte att slappna av, för då kan vi bli straffade rejält. Det är viktigt att vi är på tårna och ger hundra procent.

Wille är just nu den enda kontrakterade målvakten i truppen. Målvaktsduon laget har med sig ner är bestående av just Wille Jakobsson samt U19-målvakten, Hampus Jakobsson. Wille ser fram emot det som väntar.
– Det ska bli riktigt kul. Jag behöver mycket matcher. Matchformen börjar komma ifatt nu och efter mina 45 minuter mot Pyunik. Sen så klart hoppas man att man står på söndag, för att komma in i det mer.

Matchen startar 14.30 i morgon (söndag) och sänds på C More Live 3.