Kryss i Karlskrona

23 feb 2020

På söndagen spelades den första gruppspelsmatchen på Jämjö IP, två mil beläget utanför centrala Karlskrona. AFC Eskilstuna inledde matchen bra och spelade klokt mot Division 1-motståndet, dagen till ära. Gästande Eskilstuna hade bland annat ett offsidemål, som blev bortdömt.

Vidare så hade man bra kontroll över matchbilden och i den trettionionde matchminuten, tog man ledningen efter ett fint kombinationsspel. I första läget stod Karlskronamålvakten för en kanonräddning, men vidare var det ett AFC Eskilstuna som skapade en fin chans igen. Man tog senare ledningen genom Ismet Lushaku som vackert placerade in ledningsmålet. Något som innebar att AFC Eskilstuna var i ledningen med 1-0 efter fyrtiofem minuter.

Under den andra halvleken var det ett AFC Eskilstuna som alltjämt presterade bra, men det var gästerna som lyckades komma tillbaka i matchen och göra 1-1 efter att man tagit hand om en straff, som Wille Jakobsson först räddade men man lade in returen.

I den andra halvleken, gjorde AFC Eskilstuna ett antal byten där bland annat Omar Jemal och Jesper Manns finns speltid under matchens gång.

Således blir det en poäng, som AFC Eskilstuna kan lägga in på kontot i tabellen och man får sikta sig in på en ny omgång på söndag när Syrianska gästar Tunavallen.

Startelvan:
Wille Jakobsson – Mikita Patsko, Adnan Catic, Pontus Rödin, Adnan Kojic – Ferid Ali, Ismet Lushaku, Yury Lavets, Wilhelm Loeper – Rossi, Nnamani.

Bänken
Hampus Jakobsson, Jesper Manns, Mamadou Kouyate, Daniel Miljanovic och Omar Jemal.