Lushaku efter Karlskrona-matchen

23 feb 2020

AFC Eskilstuna kryssade under söndagen i Svenska Cupen, mot FK Karlskrona på bortaplan. Således inleder man med en poäng i tabellen när man var nere i Blekinge.

AFC Eskilstunas målskytt för dagen, Ismet Lushaku beskriver matchen följande.
– Jag tycker vi startar matchen riktigt bra, genomför vår matchplan som vi ska. Sen tycker jag efter 1-0 att vi låter dem börjar spela. Andra halvlek faller vi i deras tempo och slarvar och tappar fokus vilket leder till 1-1.

Lushaku gjorde alltså sitt första mål i A-laget under söndagen. I den trettionionde minuten, efter ett fint anfall.
– Vi gör en fin kombination som tyvärr inte blir mål. Jag får bollen utanför straffområdet, drar mig till höger och ser en liten yta att skjuta och jag testar. Kul att göra sitt första mål i A-laget.

AFC Eskilstuna hade flertalet chanser i offensiven, bland annat genom Samuel Nnamani och Karim Rossi. Utöver att några blev bortdömda för offside, stod Karlskronas målvakt för fina parader. Ismet menar att man var förtjänta av att vinna.
– Jag tycker ändå vi är värda det. De chanserna vi hade ska absolut leda till vinst även om deras målvakt gör några fina räddningar.

Vad kan man ta med sig till matchen mot Syrianska?
– Skulle säga första halvlek tills vi gör 1-0. Spelet och tålamodet tills dess, säger Ismet som analyserar sin egna insats.

– Jag tycker jag är bra. Har några situationer där jag slarvar annars tycker jag att jag gör en bra match.