Christian Ljungberg klar för AFC Eskilstuna

25 feb 2020

AFC Eskilstuna har idag gjort klart med ett nyförvärv till truppen för säsongen 2020. Det är mittfältaren, Christian Ljungberg, som är klar för föreningen. Ljungberg kommer senast från en sejour i Växjöklubben Östers IF.

Christian Ljungberg, född den 7 april 1997 är från Helsingborg har bland annat tillbringat tid i Påarps GIF och Ängelholms FF. Efter tiden i Ängelholm, gick flyttlasset vidare till Gefle 2017 innan han lämnade för Östers IF i mitten av säsongen 2018.

Således har Ljungberg, varit lagkamrat med Jesper Björkman som finns i AFC Eskilstunas trupp sedan tidigare. Duon som båda är skåningar återförenas nu i Södermanland eftersom Ljungbergs flyttlass har gått till Eskilstuna.

Christian Ljungberg är ett nytt ansikte i AFC Eskilstuna.

Redan som 17-åring, fick Ljungberg prova på spel i Superettan. Säsongen 2014 blev det fyra matcher för mittfältaren, därefter har det blivit över 8200 minuter i Superettan och 122 matcher på sitt cv. Under den tiden har han mäktat med sex mål samt nio assist i ligan.

–  Det känns jättebra. Det enda som man vill som fotbollsspelare är att spela på fotboll och ha en tränare som tror på en. Det känns oerhört inspirerande att komma hit och hjälpa till laget till goda resultat, säger Christian Ljungberg som fortsätter kring att få återförenas med Jesper Björkman.

–  Det känns bra. Jag spelade med honom i Gefle, en väldigt bra kille på alla sätt och vis både på och utanför plan.

Özcan Melkemichel, tränare i AFC Eskilstuna om nyförvärvet.
–  Det är en centralmittfältare som vi har sökt länge nu. Han har mycket erfarenhet från Superettan. En duktig fotbollsspelare som är en tvåvägsspelare kan man säga, säger Özcan Melkemichel, tränare i AFC Eskilstuna.

Christian har således bra rutin, från ligan och kontraktet med sin nya förening AFC Eskilstuna är skrivet på 2 år.

Snabbfakta
Christian Ljungberg
Född: 7 april 1997
Position: Mittfältare
Kontraktslängd: 2 år

Lagbygget
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lavets, Omar Jemal, Lesly De Sa, Daniel Miljanovic, Karim Rossi, Jesper Manns, Gabriel Somi, Ferid Ali och Christian Ljungberg.