AFC Eskilstuna förstärker målvaktssidan

27 feb 2020

AFC Eskilstuna förstärker målvaktssidan. Nu står det klart att Joshua Wicks, 36, återvänder till föreningen efter att tillbringat tid i IK Sirius. Wicks som tillhört AFC Eskilstuna, tidigare under sin karriär har idag skrivit på ett avtal som gäller över denna säsong.

Den 36-årige amerikanen, har som bekant en sejour i klubben tidigare. Till säsongen 2014, anslöt han från isländska Thór och spelade tre säsonger i AFC-munderingen. Under tiden i Sverige har Wicks spelat 53 matcher i Superettan samt 26 i Allsvenskan.

Utöver den meritlistan, så har Joshua tillbringat tid i MLS när han representerade bland annat LA Galaxy.

Josh Wicks och Özcan Melkemichel.

Nu är “Josh”, som han även kallas redo för en ny utmaning med AFC Eskilstuna
–  Det känns fantastiskt. Det är skönt att vara tillbaka igen i den klubben jag startade min resa i Sverige, säger Josh och fortsätter.

–  Det är en skön känsla när man känner många av människorna i klubben. Det är väldigt kul att komma tillbaka. Det hade varit lite speciellt att gå till en ny klubb. Där hade man varit lite mer nervöst, för att känna alla. Det här blir lite mer att komma tillbaka till sin familj. Här känner man varandras personligheter och vet hur man är. För mig är det en fantastisk känsla.

Joshua har idag tränat med sitt nya lag och finns tillgänglig för spel i tävlingsmatcher från och med den 18 april.

Snabbfakta
Joshua Wicks
Född: 1 november 1983
Position: Målvakt
Kontraktslängd: 1 år

Lagbygget
Wille Jakobsson, Adnan Kojic, Adnan Catic, Jesper Björkman, Pontus Rödin, Wilhelm Loeper, Ismet Lushaku, Mamadou Kouyate, Samuel Nnamani, Jacob Lackéll, Robert Åstedt, Viktor Götesson, Tarik Resic, Nikita Patsko, Yuri Lavets, Omar Jemal, Lesly De Sa, Daniel Miljanovic, Karim Rossi, Jesper Manns, Gabriel Somi, Ferid Ali, Christian Ljungberg och Joshua Wicks.

Fotnot: På bilden, Josh Wicks med sin agent Glenn Bovin.