Ismet inför Syrianska

29 feb 2020

AFC Eskilstuna spelar en ny match i Svenska Cupen i morgon. Syrianska FC kommer på besök till Tunavallen och Ismet Lushaku som gjorde ett mål senast, ser fram emot matchen.
– Tror ganska liknande Karlskrona i början. Vi kommer nog ha ganska mycket boll i början, ska försöka rulla boll och straffa dem i början ordentligt. Matchbilden kommer nog vara att vi håller mycket boll. Gör vi det vi ska så kommer vi vinna till slut, säger Ismet.

Vad kan vi ta med oss från matchen mot Karlskrona?
– Vi kan ta med oss försvarsspelet till minut 58 där de får sitt första skott på mål. Sen första 35-40 tills vi gör 1-0. Där vi håller i bollen, rullar, har tålamod och inte gör förhastade beslut, säger Ismet som poängterar att det är viktigt att inte underskatta moståndet.

– Det är nog jätteviktigt. Vi måste få in det från början mot vilket lag som helst vi möter. Det spelar ingen roll om de spelar i Allsvenskan eller Division 2. Vi måste gå in vilken match som helst att vi ska vinna och göra en bra insats. Det spelar ingen roll vilka vi möter. Det gäller för oss att få in det i ryggraden.

Hur viktigt med en seger i morgon?
– Jag tror det är viktigt som sagt. Vi ska få in allt i ryggraden, allt vi tränat på och övat på. Och få in som sagt att vi behöver vinna nu. Det är nu egentligen allt börjar. Det går inte att tänka att det är Svenska Cupen nu, att det inte är så viktigt nu. Vi måste få in det och att alla matcher är viktiga.

Matchen startar 14.30 i morgon – söndag.