Målrik match när AFC Eskilstuna vann

01 mar 2020

AFC Eskilstuna stod för en solid insats när man vann komfortabelt mot Syrianska FC på hemmaplan med 5-1 (3-0) inför 217 åskådare på Tunavallen. Målen gjordes av Wilhelm Loeper (3), Karim Rossi (2) och Samuel Nnamani.

Den andra omgången i Svenska Cupen var under söndagseftermiddagen när AFC Eskilstuna tog sig an Syrianska FC. Det var minst sagt klasskillnad i matchen och det visades inte minst i målprotokollet. AFC Eskilstuna tog ledningen genom Wilhelm Loeper, för att man senare skulle utöka genom Samuel Nnamani.

Innan pausvilan, gjorde AFC Eskilstuna ett vackert 3-0 genom Wilhelm Loeper på frispark. Något som för övrigt stod sig in i halvtidsvilan i regnet på Tunavallen.

Under den andra halvleken, var det ett AFC Eskilstuna som alltjämt kontrollerade matchbilden och gästerna hade inte så mycket att säga till om. Karim Rossi gjorde senare 4-0 till Eskilstunagänget, efter en bjudning av gästernas målvakt Abud Keriakes.

AFC Eskilstuna hade kontroll över matchen alltjämt, men efter 4-0-målet blev det lite mer stiltje i matchen och gästerna lyckades dessutom reducera till 4-1 genom Charbel Ceylan. AFC Eskilstuna, skulle senare utöka ledningen igen – efter att Karim Rossi gjort sitt andra mål för dagen och 5-1 såg ut att bli slutresultatet.

Så blev inte fallet, för i slutet av matchen gjorde Wilhelm Loeper 6-1 på frispark igen. Det efter en situation, när Syrianskas målvakt Abud Keriakes fått ett rött kort i slutskedet av matchen.

Nästa match i Svenska Cupen är nästa söndag, då mot Malmö FF på bortaplan.

Startelvan
Jakobsson – Manns, Catic, Rödin, Kojic – Loeper, Ljungberg, Lushaku, Jemal (ut 65) – Rossi, Nnamani (ut 86).

Bänken
Jakobsson (mv), Patsko (in 65), Miljanovic, Lackell, Lavets (in 86), Kouyate.