U21: Förlust mot Örebro

02 mar 2020

Under måndagseftermiddagen var det dags för säsongens första match i U21 Allsvenskan för AFC Eskilstuna. Örebro SK var på besök i Eskilstuna och slutresultatet blev 0-2 (0-1) till närkingarna.

Det var en jämn match på Tunavallens konstgräsmatta, med ett Örebro SK som försökte spela på en del snabba omställningar och hade ett antal offsides under den första halvleken. I övrigt var det en match, som böljade mycket och gästerna gjorde 0-1 efter 30 minuter genom Viktor Hallin. Ett resultat som stod sig även in i pausvilan, då det var ett AFC Eskilstuna som hade svårt att skapa lägen som var av högre kvalitet.

I den andra halvleken, var det en matchbild som var tämligen lik den första halvleken. Dock var det gästerna, som lyckades utöka sin ledning ytterligare efter dryga sextio minuters spel. Ali Hussein, för gästerna såg till att trycka till 2-0-målet, när det var ett hemmaförsvar som var lite väl för passivt i det ingripandet.

I övrigt var det ett hemmalag, som försökte rulla boll på ett bra sätt men lyckades inte få dit bollen och vara effektiva i den sista tredjedelen av planen. Med kvarten kvar, skapade AFC Eskilstuna fram ett jätteläge genom Jacob Lackell.

Mycket mer än, så än ett bra läge från gästande Örebro i matchen samt en straff för gästerna blev det inte. Matchen slutade således 0-2 till gästande Örebro SK på Tunavallens konstgräs.

Mål
0-1 (30) Viktor Hallin
0-2 (60) Ali Hussein