Rödin inför Malmö

07 mar 2020

I morgon väntar en ny match i Svenska Cupen. Förutsättningarna är glasklara. AFC Eskilstuna måste åka ner till Skåne och ta tre poäng under söndagseftermiddagen, mot Malmö FF.

Malmö FF är ett lag AFC Eskilstuna mötte under serien under fjolåret. Förutsättningarna till denna säsong, är visserligen annorlunda då Eskilstunagänget numera är ett Superettanlag.
– Det kommer bli kul att se hur vi presterar mot så bra motstånd, det kommer bli svåraste matchen hittills, säger Pontus Rödin inför morgondagens match i Skåne.

Laget åker ner till Skåne under lördagen för att ladda upp inför morgondagens cupmöte. Matcherna innan har slutat i ett oavgjort resultat mot Karlskrona och en komfortabel seger mot Syrianska.
– Det har inte varit så roliga matcher än så länge, kommenterar Rödin apropå matcherna som varit så här och berättar hur det har varit att få spela 180 minuter.

– Jag har saker att utveckla absolut sen är det rolig att få spela varje match.

Men nu blir det minst sagt en utmaning under morgondagen, när MFF står för motståndet. Ett Malmö som nyligen åkt ur Europa League mot Wolfsburg och är säkerligen hungriga på ett bra resultat i cupen. För Rödin är det inget annat än seger som gäller.
– Ja, vi behöver göra en bra insats för att vinna mot Malmö men det är självklart!

I hemmagänget i morgon, finns bland annat AFC-bekantingen Adi Nalic som har fått mycket speltid under försäsongen. Ett av många hot som skåningarna har i sitt lag.
– Malmö har ett bra lag och Adi Nalic är en duktig spelare med bra offensiva kvalitéer så han är ett farligt hot framåt, säger Pontus och fortsätter.

– Men självklart är vi sugna på en kvartsfinal, och chansen finns att nå dit!

Matchstart i morgon söndag, är 14.30 och matchen sänds på C More Fotboll.