SFL: Matte inför kvartsfinalen på hemmaplan

07 mar 2020

I morgon är det dags. Kvartsfinal i Svenska Futsalligan när AFC Eskilstuna tar sig an Skoftebyns IF på hemmaplan. Laget har mötts två gånger tidigare denna säsong och nu väntar alltså två ytterligare möten i slutspelet.

Förutsättningarna är glasklara. Första matchen spelas i Eskilstuna och returen i Trollhättan veckan därpå. Det lag som har gjort flest mål på 80 minuter, tar sig vidare till semifinal. Skulle det vara lika efter ordinarie tid i returmötet, tillämpas förlängning och eventuellt straffar.

Målvakten Divar Matte, som har stått för en fin debutsäsong i SFL likt övriga spelare i AFC Eskilstuna har respekt för motståndet i morgon.
– Skoftebyn är en av seriens stabilaste lag, många duktiga spelare och bra organisation, det kommer att bli två riktigt tuffa matcher, kommenterar Divar Matte.

Kan det ha någon roll att lagen har mötts tidigare i år och AFC Eskilstuna är obesegrade mot Skoftebyn?
– Jag tror inte det, nu är det slutspel, det som har hänt i serien hamnar lite i skuggan, det är vinna eller försvinna, då kör man bara.

Något som dock Matte lyfter fram istället – är att AFC Eskilstuna har bra rutin från viktiga matcher, bland annat när man kvalat sig upp i seriesystemet.
– Det är väldigt viktigt, vi har vunnit många kvalmatcher där en förlust skulle betyda att inte gå upp i systemet. Vi har alltid klarat oss, vi är vana med pressen. Det ska bli kul att spela på söndag!

Inför matchen i morgon, så manar Matte till att man inte ska lämna något åt slumpen.
– Det krävs väldigt hårt arbete från alla som ska spela, samt att vi följer vår matchplan och är noggranna i viktiga skeden i matchen, säger Divar som skickar med en hälsning till publiken.

– Vi älskar vår publik, det är en stor anledning till varför vi är där vi är idag. På söndag blir det klubbens viktigaste match någonsin. En match som kräver mycket energi och vår publik ger oss alltid mycket energi. Vi räknar med bra tryck och en fullsatt läktare!

Matchen startar 17.00 i morgon i Stiga Sports Arena och du kan säkra dina biljetter på afceskilstuna.ebiljett.nu.