Slutspelat i Svenska Cupen

08 mar 2020

AFC Eskilstuna var med länge i matchen mot Malmö FF under söndagseftermiddagen, men det räckte dessvärre inte hela vägen. Skåningarna vann matchen med 3-0 (0-0) och vinner således gruppen inför 3469 åskådare.

AFC Eskilstuna var med spelmässigt under den första halvleken och hemmalaget, skapade inte alltför många kvalificerade målchanser. Försvaret med Wille Jakobsson i mål, gjorde det på ett bra sätt och man försökte förvalta de situationerna man fick, men det var ett MFF som gjorde det bra i sitt defensiva arbete.

Under den första halvleken var det dock lika, det vill säga 0-0 och en andra halvlek som var ett oskrivet kort inför det som komma skall.

I den andra halvleken, var det ett Malmö FF som alltjämt hade mycket boll och AFC Eskilstuna fick lägga ner mycket tid och kraft i försvarsarbetet på Malmö IP. Efter sjuttio minuter var det hemmalaget som dock tog ledningen, det efter ett fint anfall där Anders Christiansen skarvade in ledningsmålet.

Därefter var det ett AFC Eskilstuna som försökte forcera, men hade svårt att luckra upp Malmöförsvaret som alltjämt var stabila och kompakta. Med minuterna kvar av matchen utökade skåningarna till 2-0, genom Lasse Nielsen innan Eric Larsson fastställde slutresultatet som blev 3-0.

Tungt för ett AFC Eskilstuna, som länge var med i matchen. Men nu är resan i Svenska Cupen över för denna gång.

Startelvan
1. Wille Jakobsson – 5. Jesper Manns, 95. Adnan Catic, 4. Pontus Rödin, 2. Adnan Kojic, – 7. Ferid Ali, 18. Christian Ljungberg, 17. Ismet Lushaku, 99. Wilhelm Loeper (ut 88) – 10. Samuel Nnamani, 9. Karim Rossi (ut 80).

Avbytare
11. Daniel Miljanovic (in 80), 21. Omar Jemal (in 88), 23. Jacob Lackell, 77. Yury Lavets och 97. Mamadou Kouyate.