Catic inför Linköping

14 mar 2020

I morgon är det dags för en ny träningsmatch för AFC Eskilstuna. FC Linköping City, kommer på besök till Tunavallen. Ett Tunavallen som kommer att ha stängda läktare under söndagen.

För Adnan Catic, har det varit en speciell försäsong som kantats lite med skador. Men spelat mycket i Svenska Cupen.
– För min egen del har jag varit skadad halva försäsongen. Jag känner att jag blivit bättre för varje match och jag har anpassat mig i Özcans spelsätt mer och mer, säger Catic och beskriver AFC Eskilstunas tid i Svenska Cupen.

– Svenska Cupen har varit bra för laget vi har fått se vad som krävs, för att spela mot de bästa laget i Sverige. För min egen del gjorde jag en bra match mot Malmö men men det räckte inte till denna gång.

Vad vill du se mot Linköping City, hemma på Tunavallen?
– Jag vill se att vi tar med oss försvaret mot Malmö. Fast med ett högt tempo i passningsspelet och en bättre spelbarhet från samtliga spelare, säger Catic vidare.

Matchen blir som sagt speciell, då matchen spelas inför tomma läktare på grund av Coronaviruset som ger sjukdomen covid-19. Catic, menar att det gäller att försöka se positivt på saker.
– Det är viktigt att vi ser de positivt istället. Att vi kan lära oss och prata mer och att vi hör de Özcan säger, så vi kan ändra saker under matchen och att de stannar sen automatiskt i matcherna sen när vi har publik.

Vad för prestation krävs mot Linköping?
– Ett hundraprocentigt AFC, så tror jag att de inte blir några problem.

Matchen startar i morgon (söndag) klockan 15.00 och kan beskådas här på afc-eskilstuna.se för 29 kronor.