Matte visade vägen i straffdrama

14 mar 2020

Det var drama i den Svenska Futsalligan, när Skoftebyns IF och AFC Eskilstuna möttes igen under lördagseftermiddagen. Det stod 3-3 i kvartsfinalen, innan returen och returen slutade densamma under ordinarie speltid. Således blev det förlängning

Det var en minst sagt spännande match i Trollhättan. Hemmalaget tog ledningen i matchen, innan AFC Eskilstuna kvitterade genom Rami Oraha. Så såg det ut, resterande del av ordinarie tid också. Hemmalaget tog ledningen, för att AFC Eskilstuna senare skulle kvittera. Övriga två målskyttar, innan ordinarie tid tog slut var Robin Zolfagary samt Ayoub Abassi.

Efter fyrtio minuter, så var det även 3-3 i denna match. Det betydde att det väntade två stycken förlängningsperioder, som var fem minuter långa styck. Båda lagen skapade en del intressanta lägen under övertiden. Med tolv sekunder kvar av den andra förlängningen, fick Skoftebyn en långstraff. Carl Lext tog sina steg, men Divar Matte hade stängt igen butiken.

Därefter var det straffdrama i Trollhättan. AFC Eskilstuna inledde med en räddning, genom Divar Matte i målet. Därefter var det AFC Eskilstuna som var kliniska från straffpunkten och Divar Matte stängde igen.

Det betyder att AFC Eskilstuna är vidare till semifinal i den Svenska Futsalligan. Vilket motstånd det blir, kommer bli klart i början av den kommande veckan.