Nemanja Miljanovic lämnar sportchefsrollen

25 mar 2020

Nemanja Miljanovic kommer att lämna rollen som sportchef i AFC Eskilstuna. Det efter ett önskemål av 48-åringen som har efter en tids funderande meddelat att han vill satsa på karriären som tränare.

Nemanja Miljanovic, som är född den 4 augusti 1971 kom till AFC Eskilstuna till säsongen 2018 och hade ett lyckosamt år i föreningen. Tanken var först att Miljanovic, skulle vara sportchef i föreningen men han blev senare huvudtränare istället för Michael Jolley, som lämnade föreningen efter degraderingen från Allsvenskan.

2018 tog sig AFC Eskilstuna som bekant upp till Allsvenskan, efter en mycket fin säsong sportsligt och i mitten under säsongen 2019 klev Miljanovic upp som sportchef igen efter att litauiska duon genom Saulius Sirmelis och Saulius Cekanavicius tagit över sista delen av säsongen.

Efter två år i Eskilstuna och Södermanland, så väljer alltså Miljanovic att leta nya uppdrag.
– Jag vill tacka föreningen för den här tiden och jag är tacksam för att man godtar mitt önskemål om att få lämna. Det har varit en fin tid här i Eskilstuna. Jag vill passa på att önska alla i och runt föreningen ett stort lycka till i framtiden, säger Nemanja.

– Naturligtvis hade vi gärna sett Nemanja kvar i klubben, men vi tänker inte stå i vägen för hans önskemål. Vi är tacksamma för det arbete som Nemanja lagt ned för oss och hoppas han hittar ett nytt spännande uppdrag som tränare, säger Alex Ryssholm, ordförande i AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna vill tacka Nemanja Miljanovic för sin tid i Eskilstuna och önska honom stort lycka till med sin framtida karriär inom fotbollen.