AFC Eskilstuna korttidspermitterar samtliga anställda

30 mar 2020

AFC Eskilstuna har tillsammans med fackföreningen Unionen kommit överens om att korttidspermitera samtliga anställda. Det betyder att samtliga heltidsanställda kommer att jobba 40%. Beslutet gäller sporten och övriga som är anställda i klubben.

Åtgärden görs för att vi vill naturligtvis att verksamheten ska kunna överleva på sikt. Idrotten och inte minst AFC Eskilstuna, har det tufft just nu och föreningen ser löpande på hur man kan dra ner sina kostnader. Att säsongen blev försenad är naturligtvis något som inte är optimalt.

– Vi är tvungna att se över våra kostnader och för vår framtida överlevnad måste vi göra det här. Att säsongen startar senare gör att vi tappar intäkter genom biljetter, sponsring och så vidare. Det är ett intäktsbortfall som gör att vi måste göra allt för att ha mindre utgifter under en tid, säger José Franco, klubbchef i AFC Eskilstuna.

Permitteringen kommer att vara tillsvidare, med start från och med den 1 april. Klubben följer utvecklingen kring Coronaviruset löpande och permitteringen kommer att avslutas, när föreningen anser att verksamheten är tillbaka i det vanliga igen.

– Vi är ytterst tacksamma för den responsen klubben fått av samtliga anställda. I en svår situation är vi glada över den lojalitet som våra medarbetare visar, fortsätter José Franco.

Permittering är något som Tillväxtverket senare beslutar om. Läs mer om vad permittering är på Tillväxtverkets hemsida.