Lavets och Patsko lämnar AFC Eskilstuna

02 apr 2020

Efter samråd med den vitryska duon Yury Lavets och Mikita Patsko, så har samtliga parter kommit överens om att gå skilda vägar.

Yury Lavets och Mikita Patsko, båda från Virtyssland, gjorde fina intryck i träningsmatcherna under höstkanten och belönades med kontrakt. Duon som inte bott utanför hemlandet någon gång, har fått hemlängtan och i samråd med den sportsliga ledningen har man kommit överens om att acceptera deras önskemål kring att avsluta kontrakten.

– Ibland blir det svårt att anpassa sig till en ny kultur, när man flyttat från sitt hemland som man bott i hela sitt liv. Vi har full respekt för att Yury och Mikita vill hem till Vitryssland igen där de har fruar och barn. Vi står inte i vägen för det, utan kommer vara behjälpliga med att försöka hitta nya klubbar för de direkt, säger Tore Eliasson, sportchef i AFC Eskilstuna.

AFC Eskilstuna vill tacka Yury och Mikita för deras tid i föreningen och önska de lycka till med sina framtida fotbollskarriärer.