Rossi om sin första tid i AFC: ”Det var lätt att passa in”

16 apr 2020

AFC Eskilstuna värvade Karim Rossi för dryga två månader sedan. Den första tiden i AFC Eskilstuna har sannerligen varit speciell, med tanke på coronapandemin. Men Rossi njuter av den tid som är i Eskilstuna där han tycker saker och ting går bra.

– Jag kom ju i februari och anslöt till laget i Turkiet. Jag är väldigt nöjd med hur läget är. Min tid i Sverige har varit bra. Alla har varit väldigt välkomnande, Özcan och laget. Vi har ett bra band i laget. Jag har umgåtts mycket med Lesly (de Sa) och Samuel (Nnamani) speciellt utanför planen, och det syns på planen att vi är väldigt glada att spela med varandra. Vi har ett bra lag och ett bra band, det är bra för början av säsongen, säger Karim Rossi och fortsätter om försäsongen.

– Det är inte den bästa tiden och den roligaste tiden för oss spelare. Vi jobbar hårt. Samtidigt måste vi göra det, och det är viktigt att ha en riktigt bra försäsong och då kan vi nå våra mål. Så här långt har det gått bra. Det blev lite konstigt när vi tog pausen, men jag tycker det går bra och alla blir bättre tränade varje dag.

Det är ju en väldigt speciell situation just nu, hur är det att ha en längre försäsong?
– För mig är det en väldigt konstig tid. I mitt hemland tränar de inte alls. Det har varit en paus på en till två månader. Här i Sverige har man en helt annan inställning till Coronaviruset. Personer hemma förstår inte när jag säger till de att vi tränar på. För oss ändrar det ingenting, vi gör vårt bästa och det är en längre försäsong. Vi har mer tid att lära känna varandra och bli mer vältränade. Det är väl inte dåligt heller med en längre försäsong. Det är första gången jag upplever en sådan speciell situation, med en längre försäsong.

Nu är det äntligen dags att sikta mot några matcher. Härnäst väntar Dalkurd på bortaplan, något Rossi ser fram emot.
– Ja, vi spelar mot Dalkurd nästa vecka. Jag ser fram emot att spela matcher igen. Vi spelade senast mot Linköping för en månad sen. Det ska bli kul att visa vad vi kan göra på planen, att få ut det vi tränat på träningarna och få matchrytm där vi förbereder oss för säsongen.

För din egna del, hur känns allt just nu?
– Det känns väldigt bra. Vi har ett bra band i laget, jag har personer jag känner här. Det var lätt att passa in. Jag har min lägenhet i Eskilstuna, saker går bra och jag ser verkligen fram emot att starta säsongen. Först när jag kom, så startade jag bra med tre matcher och två mål. Jag hoppas kunna fortsätta så för att hjälpa laget och klubben med målen som är uppsatta, avslutar Karim Rossi.