AFC Eskilstuna tilldelas pengar av UEFA

29 apr 2020

AFC Eskilstuna tilldelas pengar av UEFA. Det efter att Anel Rashkaj, som tillhörde föreningen den föregående säsongen spelade för Kosovos landslag i EM-kvalet.

Rashkaj spelade totalt sju matcher och totalt tilldelas föreningen 26 518 euro (ungefär 274 000 svenska kronor). Rashkaj deltog bland annat i Kosovos EM-kvalmatch mot England och nu blir det alltså pengar in i kassan.

– Det är välkomna pengar i en svår tid. Fotbollen står inför tuffa utmaningar på grund av Coronapandemin och det är viktigt att hitta nya intäktskällor samtidigt som man ser över utgifter parallellt. Det här var något vi inte kalkylerat med och det blir så klart ett glädjande tillskott, säger VD Mikael Larsson.

AFC Eskilstuna är en av tolv föreningar som delar på totalt 8 miljoner kronor i ersättning, som går till svensk fotboll. Klubbarna tilldelas det för att man haft spelare som representerat sin nations seniorlandslag. Svenska Fotbollsförbundet får pengarna den 1 maj, för att sedan föra över det senare till berörda klubbar.