”Det är alltid spännande med seriespelet”

19 maj 2020

I morgon väntar den andra säsongen tillsammans för AFC Eskilstunas P07:er. De har haft en försäsong, som likt alla andra ungdomslag varit speciell samt ett seriespel samt DM som har flyttats fram. Men under morgondagen är det alltså dags för seriepremiär hemma på Skogsängens IP mot Assyriska.

En speciell försäsong är över och det är dags för säsong snart. Hur har det varit så här långt?
– Våren har varit speciell. Efter en bra vinterperiod med bra träningar och matcher så kände vi att vi verkligen hade utvecklats som lag..Sen kom några veckors ofrivilligt uppehåll. När vi väl startade igen så gällde det att snabbt hitta tillbaka till där vi var innan. Jag tycker vi har lyckats bra,
och spelarna har varit duktiga under träning och match. Vi känner oss redo för seriestarten nu, säger tränaren Robert Holegård som assisteras av Linus Ledenvik och lyfter fram vad man lärt sig under fjolåret.

– Förra säsongen var våran första tillsammans som lag och vi lärde oss extremt mycket om varandra. Allt från vilken typ av träning killarna svarar bäst på
till hur vi ska förbereda oss inför en match eller hur ofta och vilken typ av teori vi får ut mest av. Nu tycker vi att vi har ett bra upplägg kring det mesta.

Är det något särskilt ni har som mål till den här säsongen som väntar?
– Det är alltid spännande med seriespelet men vi har också två cuper som väntar oss i höst, där vi för första gången kommer spela 11-manna. Det ser vi väldigt mycket fram emot, säger Holegård och lyfter fram lagets bästa styrka.

– Vi har ett fint eget spel med en bra mix av bollinnehav och genombrott som vi känner oss trygga i. En plan som vi vet fungerar och leder till fin fotboll och bra resultat så länge vi håller oss till. Vi har arbetat hårt på spelet i sista tredjedelen och det en fas där vi utvecklats mycket. Vilket man också kan se på antalet gjorda mål under
försäsongen.

Vad är det viktigaste med den här säsongen, skulle du säga?
– Vi har självklart mål när det gäller serien plus de cuper vi deltar i som är viktiga för oss. Men det viktigaste med det här året är att varje spelare
fortsätter utvecklas och bli bättre fotbollsspelare för att tillsammans vara ett riktigt bra lag.