”Det har varit mycket taktiskt som vi har gått igenom”

20 maj 2020

I kväll är det dags för seriepremiär, för AFC Eskilstunas lag födda 2008. Killarna spelar året till ära i en serie med majoriteten av äldre lag och laget leds av Delbrin Hassi.

Försäsongen, har naturligtvis varit annorlunda – som för övriga lag, där man ändå fått chansen att spela en hel del träningsmatcher.
– Det har varit bra men lite tufft på grund av ett lång uppehåll. Innan uppehållet var vi i i bra form. Men nu har vi haft sjukt många matcher och nu känns det som vi är på banan igen, säger tränaren Delbrin Hassi inför kvällens seriepremiär mot Hällby på bortaplan.

Under fjolåret tog laget stora kliv och det finns naturligtvis en del glädjeämnen att ta med sig, men nu väntar niomanna som är nytt för laget.
– Det har varit mycket taktiskt som vi har gått igenom dels för vi har hoppat upp ett år och kommer möta spelare som är ett år äldre än våra killar. Plus att 9-manna är rätt så nytt men allt börja falla på plats nu. Lagom till seriestarten!

Är det något särskilt ni har som mål till den här säsongen som väntar?
– Den här säsongen är det tabell som gäller. Det kommer vara första året där vi kommer se alla resultat och de kan även vara påfrestande. Men målet är att komma topp tre och gör vi det är jag nöjd.

Vad är lagets bästa styrka, enligt din mening?
– Jag har sagt det tidigare och säger det igen att det här laget är sjukt bra på att aldrig ge upp. De senaste tre matcherna har vi legat under med ett par bollar, men har lyckats vända alla tre underlägen till seger. Det betyder på en stor styrka i vår grupp, säger tränaren Delbrin Hassi som förfogar över AFC Eskilstunas lag födda 2008. Laget spelar i år i serien P13 Nivå 2, grupp 2.