Klart för säsong!

29 maj 2020

Regeringen tillsammans med Folkhälsomyndigheten hade under fredagsmorgonen en presskonferens. Där meddelade man att fotbollen kan återupptas i tävlingssammanhang.

– Beskedet nu att tillåta idrott utan publik ska inte ses som att vi rullar tillbaka tidigare restriktioner. Att tillåta idrott under vissa omständigheter är ett sätt att se till att idrotten får fortsätta, säger ministern Amanda Lind på en presskonferens.

Senast AFC Eskilstuna spelade en träningsmatch var i mitten av mars mot Linköping City. Nu är det grönt ljus från myndigheter och regering, att återuppta verksamheten igen. Det betyder att man kan sikta in på en säsong i Superettan i mitten av juni månad.

Början av säsongen, kommer att spelas utan publik – med tanke på de restriktioner som finns i Sverige för närvarande. Men det betyder att vi har en seriepremiär att se fram emot framöver. Detta gäller från 14 juni.

Foto: Erik Kruse