Sju månader senare – snart dags igen: ”Förhoppningsvis ska vi vara ett bollförande lag”

01 jun 2020

Senast AFC Eskilstuna spelade en ligamatch var den 2 november 2019. Snart är det dags igen. Folkhälsomyndigheten och Regeringen har givit elitidrotten grönt ljus under den föregående veckan och nu förbereder sig AFC Eskilstuna inför en seriepremiär på hemmaplan mot Västerås SK inför tomma läktare.

För lagets del, är det också lite speciella förutsättningar då man inte spelat en träningsmatch på över tre månaders tid innan premiären.
– Det klart det påverkar. Samtidigt påverkar det alla andra lag. För alla har samma förutsättningar. Det ska bli väldigt roligt och se vart vi står som lag eftersom vi haft en väldigt lång försäsong. Det gäller för oss att sätta grunderna och nu äntligen ska det bli roligt för oss att se hur vi kan ta in det i tävlingssammanhang, säger Adnan Kojic och fortsätter.

– Det är klart det kommer vara konstigt och så. Vi får förvänta oss att de kanske inte kommer se helt hundra ut de två-tre första matcherna. Samtidigt får vi göra vårt bästa och få med oss poäng, helst trepoängare. Sen får man bygga spelet därifrån för att komma in i serien.

Vad säger du om motståndarna Västerås, Dalkurd och Umeå som vi inleder mot i starten av säsongen?
– Jag har inte jättebra koll på någon av lagen. Västerås mötte vi på försäsongen, men jag minns inte så jättemycket. Vi får scouta dem när det börjar närma sig. Just nu har jag inte så bra koll på dem.

Kan det vara en fördel, att det är svårare för motståndaren att scouta oss med tanke på det var så pass länge sedan vi spelade match?
– Det är klart att vi fått in bättre och bättre spelare. Det har gått längre tid också sedan vi spelade träningsmatch. Jag tror vi är mycket bättre nu ändå.

Vad för typ av AFC Eskilstuna kommer vi få se i år, skulle du säga?
– Förhoppningsvis ska vi vara ett bollförande lag i år. Förra året var det tufft, vi var ett bottenlag. I år hoppas vi vara ett topplag, som för matcherna, säger Adnan och fortsätter.

– Det är alltid skillnad när det kommer nya tränare, och så. De har sin spelfilosofi, jämfört med andra år och tidigare tränare. Så det kommer vara lite skillnad.

För din egna del då, vad hoppas du kunna bidra med?
– Min förhoppning är att det ska gå så bra som möjligt för laget. Att vi ska ta steget upp igen som 2018 och jag ska spela och bidra med många poäng i år, avslutar Kojic med ett leende.