Nya namn i AFC Eskilstuna

06 jul 2020

Nya spelare i AFC Eskilstuna

Som den uppmärksamme noterade i senaste matchen mot Örgryte IS så gjorde både Govend Haidar och Chidi Omeje varsitt inhopp i den andra halvleken. Det har även skrivits i media om att Chidi varit klar för AFC en längre tid. Det stämmer inte riktigt. För att få skriva in spelare i truppen när det inte är något transferfönster öppet krävs det för det första att spelaren var klubblös under senaste transferfönstret och för det andra, en dispens från Svenska Fotbollsförbundet.

Vi hade skickat in dispensansökan till förbundet och innan den var godkänd så var inte spelarna klara för oss. De båda spelarna följde trots det med övriga laget till Göteborg under fredagen, med förhoppning om att allt skulle bli klart innan matchstart. Bara någon timme innan matchstart fick vi dispensen beviljad och de båda spelarna blev officiellt spelklara. Därför kunde vi inte presentera dem som AFC-spelare innan matchen.

Anfallaren från Nigeria, Chidi Omeje, spelade i AFC Eskilstuna mellan 2015 – 2017 i både Superettan och Allsvenskan och gjorde då 54 matcher, 17 mål och 8 assist. De senaste två åren har Chidi tillbringat i GIF Sundsvall men är som sagt nu tillbaka i Eskilstuna igen.

Govend Haidar är en 26-årig anfallare som senast spelade i Carlstad United. Innan det har han tre säsonger i Degerfors och Superettan på meritlistan.

Kontrakten sträcker sig över resten av säsongen.

Vi hälsar killarna välkomna och önskar dem lycka till!