Ryan Williams klar för AFC

26 aug 2020

Innermittfältaren Ryan Williams 29 år, är klar för AFC Eskilstuna. Engelsmannen spelade förra säsongen i Hartford Athletic i USA och innan det har han bland annat representerat Brentford i engelska Premiership och Inverness i Skotska Premier League.

Ryan är född i Birkenhead England och fostrad i Chester City´s akademi. Efter ungdomsåren skrev han sitt första seniorkontrakt med Colwyn Bay i Wales, där han även representerade Llandudno och Rhyl. Totalt blev det 51 matcher och 26 mål i Wales innan karriären fortsatte i engelska League Two och Morecambe FC. Innan tiden i USA han Ryan också med spel i Ottawa i Canada och Paysandu i Brasilien. Det är med andra ord en erfaren spelare som kan bidra stadga och hårdhet till AFCs unga trupp. Kontraktet gäller året ut till att börja med.

– Vi får också in ett offensivt vapen med Ryans fantastiska högerfot. Han är en riktig frisparksspecialist som kommer att bidra mycket vid våra fasta situationer säger Tore Eliasson (Sportchef AFC Eskilstuna) om Ryan.

Titta gärna på de bifogade filmerna så förstår ni vad Tore menar med tillslaget och frisparksspecialist.