Lottat i Svenska Cupens andra kvalomgång

28 aug 2020

Svenska Cupens andra kvalomgång är lottad och samtliga 32 lag i Superettan och Allsvenskan vet nu vilka de behöver besegra för att nå cupens gruppspel 2021. AFC Eskilstuna ställs mot Täby FK  på bortaplan. Täby FK ligger just nu på en 10:e plats i Ettan Norra. Matchen ska spelas den 30 september eller 1 oktober. Se nedan hur Svenska cupen 2020/2021 spelas.


Distriktens deltagarplatser fördelas utifrån varje distrikts antal lag (pojk- och herr). Det finns totalt 64 distriktsplatser. Därutöver deltar alla 32 lagen i Allsvenskan och Superettan (SEF-lagen).

Omgång 1

De 64 lagen från distrikten möter varandra utifrån geografisk spelordning. Spelas senast den 26 augusti.

Omgång 2

De 32 segrarna från omgång 1 lottas mot de 32 SEF-lagen. De 16 nordligaste distriktslagen lottas fritt mot de 16 nordligaste SEF-lagen och samma sak sker med de sydligaste. Distriktslagen är hemmalag. Spelas 30 september alt. 1 oktober.

Omgång 3 och vidare

Spelas som gruppspel där de 16 högst rankade lagen placeras in i grupperna och de övriga 16 lottas in fritt. De åtta gruppsegrarna avancerar till kvartsfinal. I kvartsfinalerna lottas de fyra gruppsegrarna med bäst resultat från gruppspelet som hemmalag mot övriga gruppsegrare. Hemmalag i semifinaler och final utses genom fri lottning. Speldagar för gruppspel, semifinaler och final fastställs i årsplanen för 2021.