AFC en av fem finalister i ”Årets sports business team 2019”

15 sep 2020

Vi är väldigt glada och stolta över nomineringen och att vi är den förening som fått flest poäng. Det man mäter är bland annat publikintäkter, sponsorintäkter, souvenirförsäljning mm. AFC tackar samarbetspartners, medlemmar och supportrar som har varit med och bidragit till detta. Läs nedan vad SEF skriver om hur nomineringarna går till.


Fem klubbar i varje liga har blivit nominerade till jurydag för utmärkelsen Årets Sports Business Team av Svensk Elitfotboll och EY.  Årets processer, som blivit försenad på grund av coronapandemin, är en uppföljning av den Benchmarking av prioriterade affärsnyckeltal som genomfördes för 2019. 

2016 etablerades och implementerades benchmarking utav affärsnyckeltal hos klubbarna i Allsvenskan och Superettan, och i samband med det en utmärkelse i form av ”Årets Affärsteam”. Affärsnyckeltalen justerades inför 2018 års Benchmarking, efter diskussioner internt med ligornas Affärsråd och i samverkan med ligornas konceptpartner inom verksamhetsutveckling, EY.

Utmärkelsen fick samtidigt namnet ”Årets Sports Business Team”. I år delas utmärkelsen ut för fjärde gången.

De nominerade klubbarna kommer att kallas till en jurydag i mitten av oktober där de presenterar sitt kommersiella arbete inklusive innovativ affärsutveckling under 2019. Vinnarna utses därefter av en oberoende jury som är utvald av SEF. 2018 vann AIK och Falkenbergs FF utmärkelsen och erhöll då en inspirationskonferens till Barcelona i pris. Årets vinnare får om pandemin tillåter en inspirationskonferens kopplat till affärsutveckling till London.

Nominerade klubbar 2019:
Allsvenskan:
AFC Eskilstuna
BK Häcken
Djurgårdens IF
GIF Sundsvall
Helsingborgs IF

Superettan:
IK Brage
Mjällby AIF
Varbergs BoIS
Västerås SK
Östers IF