Inför matchen mot Umeå FC på söndag

25 sep 2020

AFC Eskilstuna har återigen en viktig match i den 20:e omgången av Superettan. Den här gången åker vi till Norrland för ett möte med Umeå FC på Umeå Energi Arena, söndag klockan 17:30. Den nedre delen av tabellen ser ut så här efter 19 spelade omgångar:

Placering          Lag                      Poäng

10                        GAIS                   22

11                        Trelleborg        20

12                        Västerås           19


13                        Dalkurd             18

14                        Umeå                 17


15                        Eskilstuna         16

16                        Ljungskile         15

Lagen som är inblandade i bottenstriden spelar så här i den 20:e omgången:

Lördag 15:00    Dalkurd – Akropolis

Lördag 17:30    Västerås – Jönköping Södra

Lördag 17:30    Halmstad – Ljungskile

Söndag 14:30  Sundsvall – Trelleborg

Söndag 17:30  Umeå – AFC Eskilstuna

Måndag 19:00 Örgryte – GAIS

En intressant aspekt på söndagens match är att Umeå FC i tisdags meddelade att fem spelare och en ledare hade testats positivt för Covid 19. Under torsdagen fick ytterligare fyra spelare positivt besked på inlämnade tester och i dagsläget väntar klubben på ytterligare två provsvar från spelare och ledare som uppvisat symptom. Umeå har ställt in all träning sedan de första fallen i tisdags. Vi beklagar verkligen situationen och hoppas på ett snabbt tillfrisknande för alla som drabbats. Vi vet precis hur det känns då vi var i samma situation då lagen möttes i den tredje omgången (27/6) då vi föll med 1-3 hemma på Tunavallen.

Umeå har lämnat in en begäran om att flytta fram matchen till SvFF:s Tävlingskommitté, som kommer att behandla ärendet och lämna besked i eftermiddag. AFC:s inställning är att matchen ska genomföras som planerat, då våra försöka att flytta matcher, när vi var som mest drabbade av Corona avslogs.

AFC Eskilstuna åker till Arlanda tidigt på lördag morgon för att ta flyget till Umeå. Efter lunch genomför laget en träning på plats, som en uppladdning inför söndagens match. Efter matchen tar man nattåget hem mot Eskilstuna. Veckan därpå väntar två matcher för laget. På onsdag är det spel i Svenska Cupen borta mot Täby och lördag 3/10 åker vi norrut igen för att möta GIF Sundsvall.

Trevlig fotbollshelg önskar AFC Eskilstuna!