Bild Per Karlsson

Vi stödjer våra spelare!

28 sep 2020

AFC Eskilstuna vill markera starkt mot all form av kränkning och nervärderande ord i samhället och sporten i synnerhet. Händelsen som utspelade sig igår på matchen mot Umeå FC är oacceptabel och tas på allvar i allra högsta grad tills utredningen blir klar. Joshua Wicks är en profilstark ledare på plan som även är vår lagkapten. Vi vill dementera alla dåliga ord som riktats mot Joshua Wicks och övriga spelare i media under dagen. Kemin och samhörigheten i AFC Eskilstuna har aldrig varit bättre och truppen har växt ihop starkare än någonsin.

Klubben har valt att, efter flera filmsekvenser och samtal, anmäla gårdagens händelse till Svenska fotbollsförbundet. Juristerna på SvFF kommer att granska samtlig information och bedöma om det går att bevisa vad som sagts under matchen mellan Umeå och AFC Eskilstuna.
Vi vill med detta visa vårt stöd för rättvisa, demokratiska värderingar och framförallt våra underbara spelare.

AFC Eskilstuna