Öppning för 500 åskådare

29 sep 2020

Regeringen meddelade i dag att förslag har tagits fram om att tillåta publika arrangemang med upp till 500 deltagare. Den 8 oktober ska beslut fattas i frågan, och de nya direktiven kommer i så fall att gälla från 15 oktober. AFC Eskilstuna är positivt inställda till detta, och vi återkommer i frågan när vi vet mer vad den innebär i detalj.

Om förslaget klubbas igenom har AFC Eskilstuna en plan för hur platsfördelningen ska gå till och hur hela matcharrangemangen ska genomföras på ett smittskyddssäkert sätt. Vi hoppas att få anledning att ge mer information kring detta inom kort. De första hemmamatcherna när de nya direktiven gäller, förutsatt att regeringsbeslutet blir positivt är onsdag 21 oktober mot Trelleborg för fotbollen och söndag 25 oktober mot Skoftebyn för futsallaget.