Inför bortamatchen mot Sundsvall

02 okt 2020

Imorgon lördag är det dags för seriematch igen, då omgång 21 av Superettan sparkar igång.  AFC Eskilstuna lämnade Tunavallen efter lunch idag med Tuna Trafik som vanligt, för att förbereda sig på bästa sätt inför matchen som startar 17:30 imorgon på NP3 Arena.  Motståndarna GIF Sundsvall är tillbaka på vinnarspåret igen med två raka vinster mot Trelleborg (2-1) senast och omgången innan det vann man borta mot Norrby (0-1). Dessförinnan hade man fem raka förluster, efter en stark inledning av säsongen. En av dessa förluster inkasserades mot AFC Eskilstuna på Tunavallen den 29 augusti då det blev 3-2 till hemmalaget. Målen gjordes då av Ismet Lushaku, Chidi Omeje och Adam Larsson. Sundsvall ligger inför matchen på sjätte plats i tabellen med 6 poäng upp till positiv kvalplats, så räkna med ett revanschsuget lag som vill haka på topplagen inför avslutningen av serien. Även AFC är inne i en positiv trend med 7 poäng på de tre senaste seriematcherna. Med 2 – 0 segern mot Täby i Svenska Cupen i onsdags har man även hållit nollan i de fyra senaste matcherna. Med 36 insläppta mål på de 17 första omgångarna så är det definitivt ett välkommet trendbrott.

Läget runt de nedre sträcken ser ut så här. Lag 15 & 16 åker ur direkt medans lag 13 & 14 för kvala får att hänga kvar.

Placering           Lag                                                   Poäng

10                        Norrby IF                                      23

11                        Trelleborgs FF                              20

12                        Västerås SK                                  20


13                        Dalkurd FF                                    19

14                        AFC Eskilstuna                             19


15                        Umeå FC                                        17

16                        Ljungskile SK                                15

 

De andra lagen runt de nedre sträcken spelar så här i omgång 21:

Sön 4 okt 13:30 Östers IF – Dalkurd

Sön 4 okt 14:30 Ljungskile – GAIS

Sön 4 okt 17:30 Akropolis – Umeå FC

Mån 5 okt 19:00 Trelleborgs FF – Norrby IF

Mån 5 okt 19:00 Degerfors IF – Västerås SK


Matchen ser du som vanligt på dplay