Tredje raka segern för AFC Eskilstuna Futsal

08 okt 2020

Vårt futsallag tog i går tredje raka segern i Svenska Futsalligan. Bortamatchen mot Örebro Futsal Club slutade 3-5 efter en tuff match.

Örebro tog ledningen i den andra minuten och AFC kvitterade i den 13:e minuten genom Ayoub Abassi, assisterad av Oliver Mäntykorpi. Örebro tog tillbaka ledningen i den 16:e minuten och ledde därmed med 2-1 i halvtid.

I den sjätte minuten av andra halvlek utökade Örebro ledningen till 3-1. Det dröjde fram till åtta minuter återstod av matchen innan AFC reducerade till 2-3. Ett riktigt snyggt spelmål av Ayoub Abassi igen, som kunde lägga in bollen i öppet mål efter dubbla väggspel med Lukman Murad. Sen tog det bara några sekunder innan kvitteringen till 3-3 kom. Donat Gashi snappade upp en felpassning av Örebro och kunde enkelt sätta bollen i mål. AFC fortsatte att spela offensivt och med dryga tre minuter kvar av matchen satte Rami Oraha 3-4 och vi leder matchen för första gången. Efter ett långt AFC anfall dunkar Rami Oraha upp bollen i krysset efter ett snyggt väggspel med Oliver Mäntykorpi. Örebro chansade med jokerspel på slutet och Donat Gashi bröt en passning på egen planhalva och kunde sätta 3-5 i öppet mål från egen planhalva i matchens sista minut.

Nästa match är hemma på Stiga Sport Arena nu på söndag klockan 15.00 mot nykomlingarna Libertá Futsal Club som kommer från Stenungsund.

Matchen ser du som vanligt på SFL LIVE-appen