Femte raka segern för AFC Eskilstuna Futsal

19 okt 2020

AFC Eskilstuna Futsal fortsätter sitt segertåg i SFL (Svenska Futsalligan). Igår besegrades Borås AIK på bortaplan med siffrorna 4-7. AFC tog snabbt initiativet mot tidigare obesegrade Borås AIK. I händelsernas centrum denna eftermiddag stod som många gånger förr Ayoub Abassi. Han gjorde tre av AFC´s fyra mål i den första halvleken och AFC gick till en betryggande 1-4 ledning i halvtid. I början av andra halvlek gjorde han först 1-5 innan han drog på sig gult kort efter fem minuter och efter ytterligare en minut fick han sitt andra gula för dagen och fick därför följa resten av matchen från läktaren. Då AFC fick spela med en man mindre i två minuter kvitterade Borås till 2-5 i 26:e minuten. Sen var matchen tämligen jämn och Borås kvitterade ytterligare en gång till 3-5 när fyra minuter återstod. Då trodde man att det skulle bli en spännande avslutning, men bara sekunder efter Borås kvittering så utökade Oliver Mäntykorpi till 3-6 och matchen var punkterad. 4-7 gjordes i sista minuten i öppet mål av Donat Gashi sedan han brutit ett Boråsanfall och satt bollen i öppet mål från egen planhalva.

Målen:

0-1, 6´Ayoub Abassi

0-2, 8´Oliver Mäntykorpi

1-3, 16´Ayoub Abassi

1-4, 18´Ayoub Abassi

1-5, 21´ Ayoub Abassi

3-6 36´Oliver Mäntykorpi

4-7 40´Donat Gashi