Tack för stöd och support säsongen 2020

23 dec 2020

Nu när året lider mot sitt slut vill AFC Eskilstuna passa på att tacka för allt stöd och support vi fått. Detta märkliga fotbollsår som kommer att gå till historien på många olika sätt.

Om vi tittar på representationslaget så började försäsongen som planerat i januari, vi hann spela några träningsmatcher och cupmatcher där vi tyvärr åkte på ett par långtidsskador.  Laget var på ett tio dagars långt träningsläger i Turkiet. Sedan ökade smittspridningen av Covid-19 i samhället och beslut om att seriestarten skulle flyttas fram med nästan tre månader fattades av SEF och Svenska Fotbollsförbundet. Det kastade omkull hela försäsongens upplägg och tränarna fick planera om för att laget skulle vara så bra förberedda som möjligt till seriestart i mitten av juni. Fortfarande fanns det hopp om att kunna släppa in publik till premiären. Nu i efterhand vet vi hur det gick med det…

Veckorna innan serien skulle starta drabbades flera spelare och ledare av viruset. Totalt insjuknade 10 spelare och 7 ledare vilket fick stora konsekvenser på resultaten i de inledande matcherna.  Vi hade knappt en startelva att ställa på planen och det var väldigt tunt på avbytarbänken. Det dröjde till den femte omgången innan vi tog årets första poäng i serien, en 3-2 vinst mot Jönköpings Södra efter heroiskt kämpande och två straffräddningar av Wille Jakobsson. Därefter blev det två förluster till och efter sju omgångar hade vi 3 av 21 möjliga poäng. Efter 14 omgångar hade vi spelat in blygsamma 9 poäng, ett snitt på 0,64 poäng/match och det såg nattsvart ut. Nu i efterhand vet vi att laget slutade på en nionde plats med 37 poäng. Det innebär ett poängsnitt de sista 16 omgångarna på 1,75 poäng/match. Ett snitt på 1,75 poäng/match i alla 30 omgångar hade inneburit en fjärdeplats i sluttabellen och häng på den Allsvenska kvalplatsen. Med den avslutningen vill vi rikta ett stort tack till spelarna och ledarna som aldrig gav upp och som visade stor moral och klubbhjärta när det var som kämpigast.

Även ungdomsverksamheten har drabbats på flera sätt av coronaviruset med inställda matcher, träningar och cuper. Trots det så känner vi att verksamheten utvecklats och att vi är på rätt spår inför kommande säsong. Stort tack till alla ungdomsledare och ideellt arbetande föräldrar som gör så att våra ungdomar får de bästa förutsättningarna för att utvecklas som idrottare och människor.

Vi har hela tiden känt stödet från våra supportrar och medlemmar, som vissa matcher samlades utanför Tunavallen och sjöng sina hejaramsor. Ni har köpt ”soffbiljetter”, souvenirer i webbshopen, handsprit mm, för att stötta oss ekonomiskt. Stort tack till er!

Stort tack även till er samarbetspartners som stöttat oss, trots att vi inte kunnat välkomna er till Tunavallen eller några andra nätverksaktiviteter under året.

Ett speciellt tack till er volontärer som ställt upp och jobbat i samband med hemmamatcherna. Utan er hade vi inte kunnat genomföra matcherna på ett coronasäkert sätt enligt de protokollen vi hade att förhålla oss till.

Något som faktiskt pågår för fullt är SFL (Svenska Futsalligan), där vårt stolta AFC för närvarande ligger på en tredjeplats efter 14 spelade omgångar. Förra årets debutsäsong slutade med en tredjeplats, något vi hoppas på att kunna förbättra den här säsongen.  Serien består av 12 lag och efter 22 grundspelsomgångar går de åtta första till slutspel där lag 1-4 väljer motståndare bland lagen som slutar på plats 5-8. Sedan väntar kvartsfinal, semifinal och final med hemma- och bortamöten. Se spelschema och tabell på https://svenskafutsalligan.se och följ de matcherna som inte sänds på Eurosport i appen SFL LIVE.

Med dessa ord vill vi önska er en god jul och ett gott nytt år. Ta hand om er själva och varandra! Vi ses nästa år – förhoppningsvis på Tunavallen och i Stiga Sports Arena. Ni ska veta att vi längtar efter att få välkomna er igen!