Nytt ansikte i AFC:s ledarstab

05 jan 2021

Vi hälsar Johan Wiland välkommen som ny målvaktstränare i AFC Eskilstuna.

Johan Wiland, som slog igenom i Elfsborg, gick vidare till FC Köpenhamn och via Malmö FF kom han till Hammarby där han avslutade den aktiva karriären 2019. Totalt har han spelat över 300 Allsvenska matcher, 141 matcher i danska Superligaen och 25 landskamper för Sverige. Utöver det har han spelat 60 matcher i Champions League och Europa League för Malmö FF och FC Köpenhamn, så det är en otroligt meriterad ledare vi har fått till AFC.

AFC Eskilstunas sportchef Jawad Al Jebouri säger så här om värvningen:

Kontakten med Johan togs tidigt efter säsongen och vi har haft en bra dialog hela vägen. Det känns helt rätt med klubbens ambitioner att få in en ledare med sådana meriter och erfarenheter. Johan har många egna idéer om målvaktsträning och kommer att jobba nära övriga i ledarstaben. Med hans bakgrund och erfarenhet så känns det fantastiskt att få in honom i teamet.

Johan Wiland säger så här om varför han valde AFC Eskilstuna:

Jawad kontaktade mig och berättade om sig själv och föreningens ambitioner. Jag blev imponerad av hans driv och mod som ung sportchef i ett elitlag. Det Jawad säger och står för tyder på en stark vilja att föra föreningen vidare. Allt sammantaget lät för intressant att tacka nej till. Vi pratar samma språk och tillsammans med Özcan, Ivan och övriga ledare tror jag att vi kan skapa något bra. Jag har också varit öppen med att jag inte ”bara” vill vara målvaktstränare. Jag vill vara ett stöd för i första hand målvakterna men även övriga spelare, med mina erfarenheter från elitfotbollen. Sen har självklart Özcan och Ivan huvudansvaret.

Med det hälsar vi Johan välkommen till AFC-Familjen!

AFC vill samtidigt tacka avgående målvaktstränare Dmitrijs Petrenko, som varit klubben trogen sedan 2009. Dima går vidare i sin tränarkarriär och vi önskar honom all lycka till framöver.