AFC lånar målvakt från Mjällby

10 jan 2021

Det är den snart 19-årige målvakten Noel Törnqvist som kommer att flytta till Eskilstuna för den kommande säsongen. Noel kom till Mjällby inför säsongen 2020 (kontraktet löper över 2023) och spelade tidigare för IS Halmia, där han vaktade målet i 22 matcher under 2019. I oktober 2019 gjorde han också sin debut för Svenska U19-landslaget.

 

Så här säger sportchefen Jawad Al Jebouri om lånet.

– Det är en bra värvning för att stärka målvaktssituationen. Nu har vi två unga och talangfulla målvakter som kommer att kämpa om målvaktsplatsen och förhoppningsvis trigga varandra till att bli ännu bättre.

 

Målvaktstränaren Johan Wiland.

– Noel är en vänsterfotad och modig målvakt. Han är offensiv i sitt målvaktsspel och har en bra räckvidd med sina 195 cm. Det ska bil kul att få träna honom och se hur vi kan utveckla honom till en ännu bättre målvakt. Det är en jättetalang.

 

Vi hälsar Noel välkommen till Eskilstuna och önskar honom lycka till!