Två starka nyförvärv klara för AFC Eskilstuna!

20 jan 2021

Den förste är engelsmannen Ashley Coffey, som har varit ett jagat villebråd sen han vann skytteligan i Ettan Norra med 28 gjorda mål under 2020. Trots erbjudanden från lag i Allsvenskan och andra klubbar i Superettan väljer Ashley att skriva ett treårskontrakt med AFC Eskilstuna. Den 192 cm långe anfallaren kom till Sverige sommaren 2019 och gjorde 12 mål på 11 matcher för Huddinge. Därefter fortsatt han 2020 med att göra 28 mål på 29 matcher för IFK Haninge, och vann därmed skytteligan i Ettan Norra. Ashley blev också utsedd till bästa forward i Div. 1 fotbollen av Sportexpressen.

Ashley säger så här om varför han valde AFC Eskilstuna framför andra och större klubbar: Jag fick en bra känsla för klubben och de säger att de vill satsa på mig. Det känns som ett bra steg för mig i karriären att hamna i en förening som vill satsa på mig, istället för att hamna på bänken i ett allsvenskt lag. Satsningen som klubben gör just nu är väldigt spännande.

AFC Eskilstunas sportchef Jawad Al Jebouri om Ashley Coffey: Vi är väldigt glada över att få hit en av de mest eftertraktade anfallarna på den svenska marknaden. Det var en hård kamp om att få hans namnteckning på kontraktet då många andra klubbar var med i racet, både från Allsvenskan och konkurrenter i Superettan. Det känns extra skönt att teckna ett treårsavtal så att vi kan fortsätta att bygga klubben långsiktigt. Ashley gör mål med båda fötterna naturligt, han är aggressiv, löpstark och bra på huvudet.


Det andra nyförvärvet är Marwan Bazi. Den snart 23-årige, offensiva mittfältaren är fostrad i IFK Norrköpings akademi. Han har även representerat Svenska U18 och U19 landslaget. De senaste säsongerna har han varit utlånad till IF Sylvia i Ettan Norra där han i år var nominerad som bästa mittfältare av Sportexpressen. Han gjorde också ”årets mål” i Ettan efter en omröstning på samma Tv-sända gala. På 29 matcher i Sylvia gjorde han 11 mål och 9 assist i år.

Marwan om varför han valde AFC Eskilstuna: AFC har varit ett alternativ sedan direkt efter serien slutade. Jag har pratat mycket med Jawad och Özcan och jag får en bra känsla helt enkelt. Det är många unga lovande spelare som är redo att ta nästa steg i karriären och jag tror att det här kan bli riktigt bra. Det känns som en bra miljö att utvecklas i, med en ledning som tror på mig.

Så här säger sportchefen Jawad Al Jebouri om värvningen: Vi är mycket nöjda över att få klart med en av de hetaste mittfältarna från Div 1. Vi har haft koll på Marwan länge. Han är en stor talang som väntat på att få sitt genombrott. Vi har jobbat på att få klart med honom sedan förra säsongen avslutades. Han är en spelartyp och person som kommer att passa perfekt in i vårt spel och vår spelartrupp. En hårt arbetande mittfältare som också gör många poäng.