Allsvensk ytterback till AFC Eskilstuna

21 jan 2021

Den 21 årige vänsterbacken York Rafael är klar för AFC Eskilstuna. York som är fostrad i Sandviken och Gävle har via spel i Värnamo tagit sig till Kalmar FF och Allsvenskan. Totalt har han spelat 37 allsvenska matcher, 7 i Superettan och 40 matcher i Ettan norra dessförinnan. Han har även representerat Sverige i ungdomslandslagen från U16 upp till U19 med totalt 16 landskamper. Det är med andra ord en rutinerad och meriterad spelare, trots sin unga ålder. Kontraktet är skrivet på 2+1 år.

 

Så här säger sportchefen Jawad Al Jebouri om värvningen:

  • Vi är otroligt glada över att värva en så pass meriterad spelare i hans unga ålder. York är talangfull och har redan visat vad han kan, men han har mycket kvar att ge. Han är hungrig och är här för att höja laget ännu mer. Han har spetskvalitet i sin snabbhet, sin aggressivitet och sitt offensiva spel.

 

York Rafael, varför valde du AFC Eskilstuna?

  • Det är en intressant klubb som vill uppåt och det lockar mig.

 

Vad har du för målsättning för den kommande säsongen?

  • Att som lag komma så högt upp som möjligt. Personligen vill jag bidra med så mycket jag kan. Min erfarenhet av allsvenskt spel och med mina styrkor som fotbollsspelare.

 

Vi hälsar York varmt välkommen till AFC-familjen och önskar honom lycka till.